Česta pitanja

 

  • Čime se bavi privatni detektiv?

Privatni detektiv je privatni istražitelj čiji je rad i delovanje određeno Zakonom (Zakon o detektivskoj delatnosti ("Sl. glasnik RS", br. 104/2013)), Etičkim kodeksom i profesionalnim usmerenjem. On je Vaš tragač za podacima i pouzdan savetnik, kao što naš slogan kaže - „istražuje, pronalazi, dokazuje“. Privatni detektiv prikuplja podatke i dokaze potrebne za utvrđivanje činjenica, sme obavljati poslove pratnje i fotografisanja na javnom mestu čime se uvelike doprinosi mogućnosti da se ispune zahtevi klijenata.

  • Koje su prednosti poslovanja s detektivskom agencijom?

Kao i sa svakim profesionalcem, tako je i sa privatnim detektivom glavna prednost poslovanja stručnost za područje kojim se bavi: korišćenje legalnih, savremenih metoda detektivskog istraživanja i zajedničko pronalaženje optimalnih rešenja problema. Ukoliko problem poverite na rešavanje detektivskoj agenciji, možete se fokusirati i posvetiti svom osnovnom poslovanju i pri tome biti sigurni da se Vašim problemom bavimo na profesionalan način. Zatim, glavne prednosti su profesionalnost i diskrecija i visoka stopa uspešnosti. Stručnjaci smo za posao kojim se bavimo i znamo kako pristupiti različitim slučajevima, čime se povećava verovatnoća da će problem koji imate biti uspešno rešen uz minimalni rizk.

  • Koje korake poduzima vaša detektivska agencija tokom detektivskog istraživanja?

Postupak profesionalnog detektivskog istraživanja sastoji se od tri etape: - proučavanje slučaja i izradu plana rada i procena troškova - prikupljanje i obrada podataka, informacija i dokaza - obrada i analiza podataka, ocena i primena rezultata detektivskog istraživanja. Zajedno s Vama donosimo odluke i savetujemo Vas kako optimalno rešiti problem ili poboljšati učinkovitost preuzimanja pravne akcije za rešavanje problema.

  • Šta sve ulazi u troškove detektivskih usluga?

Svakom klijentu i slučaju pristupa se individualno, uvažavajući sve specifičnosti slučaja, procjenjuju se troškovi zavisno o metodi rada, složenosti slučaja i vremenu potrebnom za provođenje istrage. Cena se formira prema vrstama usluga kao što su proučavanje slučaja, prikupljanje podataka na terenu, analiza podataka, procena rizika, savetovanje, izrada izvještaja. Stvarni troškovi podrazumijevaju prevoz, putovanje, posebne nagrade ili naknade za pribavljanje informacija i podataka.

  • Mogu li privatni detektivi pratiti osobe?

Na osnovu Zakona o detektivskoj delatnosti ("Sl. glasnik RS", br. 104/2013), privatni detektivi mogu pratiti i posmatrati osobe, objekte, vozila i predmete, kao i fotografisati iste.

  • Može li korišćenje detektivskih usluga negativno uticati na moj ugled na tržištu?

U velikom broju slučajeva korićtenje usluga detektivske agencije zapravo donosi pozitivan učinak za Vaše samopouzdanje i odlučnost da rešavanju vlastitih poteškoća priđete ozbiljno te da koristite profesionalne partnere koji Vam pomažu u tome. Ukoliko odlučite prepustiti istraživanje Detektivskoj Agenciji Seguridad, budite sigurni kako imamo potrebno iskustvo, ljudske i tehničke resurse, profesionalnost i znanje te ćemo primeniti najbolju strategiju pristupa u svrhu zaštite od nastupanja štete i narušavanja ugleda u poslovnom i porodičnom okruženju.

  • Zašto bih trebao detektivsko istraživanje i angažovao privatne detektive umesto da odmah pokrenem tužbu?

Glavni razlozi su vreme i troškovi. Tužbu bi trebalo podneti u trenutku kada ste u objektivnoj prednosti nad drugom stranom. Prednost ostvarujete i angažovanjem privatnog detektiva koji prikuplja relevantne informacije i dokaze za tužbu utemeljenu na činjenicama, što umanjuje rizik i štete u budućnosti.

  • Mogu li se dokazi prikupljeni od strane privatnih detektiva koristiti na sudu?

Dokazi koje detektiv prikupi prilikom svog istraživanja mogu se koristiti na sudu.

  • Pružate li detektivske usluge u celoj Srbiji?

Detektivska agencija Seguridad pruža detektivske usluge na teritoriji cele Srbije. Sedište agencije je u Beogradu, ali pružamo usluge u svim gradovima i mestima u Srbiji.

  • Pružate li usluge prikupljanja podataka u inostranstvu?

Sarađujemo s mrežom detektiva, advokata i stručnjaka za razna područja u inostranstvu. Privatni detektivi naše agencije odlaze na međunarodne treninge i seminare tako da i lično poznajemo kolege detektive iz inostranstva, čime možemo garantovati pružanje profesionalne usluge i u drugim zemljama.