• Provera buduceg bracnog partnera
    Provera buduceg bracnog partnera

Provera budućeg bračnog partnera

Prema Zakonu RS (Porodični zakon, Član 3.) brak je zakonom uređena zajednica života žene i muškarca. Brak reguliše imovinsko-pravne odnose među osobama koje su ga sklopile. Po pravilu dele imovinu koju steknu. Razlozi zbog kojih neko stupa u brak mogu biti različiti. U današnje vreme koje karakteriše ekonomska nestabilnost i socijalno otuđenje po statistici svaki peti brak se završi razvodom. Uglavnom se dešava da posle nekog vremena provedenog u bračnoj zajednici na videlo izađu neke senke iz prošlosti jednog od partnera koje kasnije uzrokuju razne posledice.

Svaki brak ima svoje uspone i padove, ali rešavanjem nekih stvari u pravo vreme mogu se sprečiti posledice koje nastaju zbog slomljenog srca i velikih, nerešivih problema.

Nažalost, veliki broj mladih ljudi u brak ulazi naslepo i obično ne sluša ničije savete. U brak se sve češće stupa zbog ljubavi na prvi pogled i na osnovu površnih utisaka o ličnosti budućeg supružnika. Kada upoznate partnera i sa njim/njom želite da formirate porodicu najvažnije je da znate o kakvoj se osobi radi.

Više od 20% brakova se razvede u prvih tri godine zajedničkog života. Da bi znali sa kim stupate u brak, njegovu ili njenu prošlost, da se uverite da je to ono pravo i za ceo život, obratite nam se sa punim poverenjem.

Obrazovanje, eventualna kriminalna prošlost, poslovna uspešnost na prethodnim poslovima, ponašanje u socijalnom okruženju, uža i šira porodica, sklonosti, eventualni poroci itd. podaci su koje za Vas možemo prikupiti i koji u mnogome mogu bitno uticati na odluku koju ćete doneti.