• Provera laznih bolovanja
    Provera laznih bolovanja

Provera lažnih bolovanja

Lažna bolovanja u Srbiji uzrokuju milionske gubitke poslodavcima, privredi i budžetu Srbije, a određena ispitivanja koja su tokom zadnjih godina provodile osiguravajuće kuće pokazala su da je preko 20% bolovanja potpuno neutemeljeno. Provera lažnih bolovanja stoga se često nameće kao jedini logični korak sa stajališta poslodavaca.

Razlozi za uzimanje bolovanja među radnicima su različiti. Neki to rade zbog nezadovoljstva na poslu, drugi zbog raznih privatnih obaveza – nekada su čuvene bile razne epidemije koje su se poklapale s berbama malina, setvom, turističkom sezonom, itd. Deo bolovanja je i deo dugoročnog plana ostvarivanja trajnog invaliditeta, za šta postoje propisani uslovii, a u takvim spletkama često učestvuju i doktori.

Najdrastičniji primeri su zaposleni koji se za vreme bolovanja bave svojim privatnim preduzetničkim poslovima na crno, ali pritom ne žele napustiti sigurnost svog zaposlenja i plate. Bez obzira koji od navedenih razloga je u pitanju, nepobitna je činjenica da su lažna bolovanja velik finansijski problem za poslodavca, a uzrokuju i narušene međuljudske odnose unutar kompanije i pridonose stvaranju loše radne atmosfere.

Detektivi privatne detektivske agencije Seguridad već su se susretali s brojnim prethodno opisanim slučajevima i posjeduju zavidno iskustvo u rešavanju istih. Kontaktirajte nas i mi ćemo izvršiti proveru lažnih bolovanja zaposlenih u Vašoj kompaniji.