• Provera poslovnih saradnika i zaposlenih
    Provera poslovnih saradnika i zaposlenih

Provera poslovnih partnera i saradnika

Opasnost za poslovanje je još izraženija kada su u pitanju poslovni partneri i saradnici. U nestabilnim tržišnim uslovima nemogućnost naplate potraživanja postaje nešto s čime se barem jednom suočio svaki poduzetnik ili firma. Pre ili kasnije mora se postaviti pitanje: „Da li znate s kime poslujete?“

Imate priliku da počnete saradnju sa novim poslovnim partnerom koji nudi sjajne uslove poslovanja. Toliko sjajne da prosto niste sigurni da li su realni. Verovatno vam je ova situacija poznata: želite da ugrabite priliku, ali šta ako to ipak nije partner sa kojim treba raditi? Kako da saznate više o njima i kako da potvrdite ili otklonite svoje sumnje?

Prilikom ulaska u poslovnu saradnju važno je ispitati ranije poslovanje kompanije, ali i iskustva ranijih saradnika:

  • Da li se radi o urednom platiši?
  • Posjeduje li vaš poslovni partner dovoljne kapacitete da ispuni ugovorene obaveze?
  • U kakvom se finansijskom stanju nalazi?
  • Da li postoji istorija problema sa zakonom?

 

Na ova pitanja morate imati konkretne odgovore pre nego se upustite u ozbiljniju saradnju. Dovoljno je pratiti medije i postaje jasno u kakvim se problemima nađu kompanije koje nisu izvršile ispitivanje boniteta i poslovanja svojih poslovnih partnera: građevinske firme koji ne mogu dovršiti izgradnju objekata, firme čija se imovina nalazi pred izvršenjem, finansijski prevaranti… Ovo su samo neki od slučajeva s kojima se svakodnevno susrećemo.

Detektivska agencija Seguridad sposobna je suočiti se sa svim izazovima kada je u pitanju sigurnosna provera poslovnih partnera i saradnika. Obratite nam se s punim poverenjem i pomoći ćemo Vam da zaštitite svoju imovinu i poslovanje.